lauantai 5. toukokuuta 2012

TYTTÖJEN RAKENNUSPROJEKTIT

Kahden eri asunnon rakennusprojektit ovat alkaneet toisessa asunnossa puolitoista vuotta sitten ja minun asunnon osalta vappuna 2012.  Pihamme on tällähetkellä kaatopaikan näköinen, aivan kuten kotikin, silloin kun suursiivousprojekti on päällä.

Vielä eilen, vuokra pakettiautoa varatessani kuvittelin, että shoppailuun Bygmaksissa ja lautojen kuljetukseen kahteen eri osoitteeseen riittää kolme tuntia. Auton vuokraamisessa ja itse työn tekemisessä säästää selvää rahaa verrattuna Byggmaxin kotiinkuljetukseen Myllypuroon, mikä on noin 70,-.   Riipivä totuus paljastui kun olimme lastanneet kärryihin yli puolen kilometrin verran sekä raakalautoja että painekyllästettyjä lautoja, jotka painoivat niin paljon, ettei kärryt hievahtaneetkaan paikalta.

Tarvittiin miehistä apua, siis itseasiassa sähkökäyttöistä apuvälinettä  lautakasojen siirtämiseen.  Ei ne vastoinkäymiset siihen loppuneet, vaan vasta alkoivat. Aikaa paloi kun ilmeni, että meillä oli vuokra-auton vara-avaimet käytössä, joilla ei saanut sähköisesti pakettiauton sivu- ja takaovia auki vaan ovet olivat tuplalukituksen takana.  Kun vihdoin saatiin usean puhelinsoiton jälkeen auton takaovet auki niin emme voineet muuta kuin todeta, että laudat eivät täysipitkinä kyytiin mahdu, eivätkä missään nimessä edes koko lautamäärä.  Neljä tuntia oli hulahtanut kuin siivillä.  Kädet rakkuloilla sahaamisen jäljiltä lähdimme viemään ensimmäistä lautakasaa Eijan luokse.  Auton vuokrausta ei saatu pidennettyä, joten autoa palauttamaan ja uutta autoa vuokraamaan toisesta paikasta.

Vahingosta viisastuneena otettiin Eijan luota mukaan sähkökäyttöinen saha, jolla saatiin nopeammin laudat sen mittaisiksi, että mahtuivat kyytiin.

Fyysisesti rankkaa päivää kesti aamu seitsemästä ilta kymmeneen ja autojen vuokraukset polttoaineineen maksoivat 130,-.  En ole enään ihan  yhtä vakuuttunut säästöistä tai, että kannattaa itse moiseen työhön ryhtyä.

Nyt laudat ovat pitkin pihaani ja odottavat, että ahkera remppalady ryhtyy töihin ja rakentaa koirille aidan sekä isomman terassin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti