perjantai 28. syyskuuta 2012

PENTUTEHTAILUSTA LISÄÄ

Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton järjestämä Pysäytä pentutehdas -kampanja on sekä Iltalehden verkkosivulla että IL:n viikonvaihteen tulevassa paperiversiossa saanut näkyvää huomiota, kiitos siitä Iltalehden toimitukselle.

Iltalehden julkaisemat kirjoitukset pentutehtailuista haittoineen ovat omiaan osoittamaan, mihin niin OSTAJIEN kuin KASVATTAJIENKIN epäeettiset valinnat johtavat.  Liian usein kuulee tai näkee puolustuspuheita pentutehtailun puolesta ja perusteluna on aina raha.  Koirasta tulevat kuluthan eivät tosiaankaan lopu siihen kun koira on hallinnassa.  Koira mahdollisesti sairastaa siinä missä ihmisetkin ja jos en nyt ihan väärin muista niin taitavat jopa syödäkin, kuka enemmän ja kuka vähemmän ;)

Eettistä kasvatustyötä tekevä koirankasvattaja ei pysty kilpailemaan pentutehtailijoiden kanssa määrässä eikä hinnassa, joten kovin suuri tai ainakin vähintään puolet vastuusta pentutehtailun jatkumisesta jää koiranostajalle, joka koirahankinnassa tukee pentutehtailun jatkumista.

Koska se raha kuitenkin näyttelee suurta roolia ettisten valintojen vastapainona niin onneksi löytyy useita  varteenotettavia vaihtoehtoisiakin tapoja hankkia koira itselle;

1) rescue koira ulkomailta,
2) lunastamaton koira suomalaisesta löytötalosta (löytötaloja on useita Suomessa)
3) yhteishankinta esim. koirankasvattajan kanssa (jolloin voi olla varma, että kasvattaja tekee tietojensa ja kokemustensa perusteella parhaan mahdollisen valinnan). Siis rohkeasti valitsemaan omaa rotua ja lähestymään eettistä kasvatustyötä tekeviä kasvattajia uudesta näkövinkkelistä katsoen.
4) yhteishankinta ystävän kanssa tai
5) sijoituskoiran ottaminen.


Usein ajatellaan, että pentutehtailijat ovat ulkomaalaisia kasvattajia, mutta näin ei todellakaan ole.  Myös suomalaiset osaavat tämän epäjalon taidon.

TÄLTÄ NÄYTTÄÄ SUOMALAINEN PENTUTEHTAILU

Kuten allaolevan linkin tekstistä ilmenee niin halpa ei vättämättä ole halpaa, ainakaan loppupelissä.  Äitini opetti minulle aikanaa, että köyhä ei voi halpaa ostaa ja tämä sanonta sopii vallan mainiosti myös tähän aiheeseen.

HALPA HINTA - SUURET RISKIT

Allaolevassa linkissä löytyy paljon tärkeitä asioita, joita koiranhankintaa suunnittelevan on syytä käydä läpi tiedostaen asian tärkeys.

VINKKEJÄ KOIRAN OSTAJALLE


Lopuksi tahdon vielä muistuttaa, että elämän kaikilla osa-alueilla vallitsee kysynnän ja tarjonnan laki, myös koirakaupassa.  Jos ei ole kysyntää pentutehtailijan tarjoamille koirille niin ei ole myöskään tarjontaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti