perjantai 25. marraskuuta 2011

VAPAAEHTOINEN PAKKO

Näin siivotaan työttömyystilastoja näyttämään edes hetken kauniimmilta.  Työvoimaviranomaiset ostavat yksityisiltä palveluntarjoajilta räätälöityjä koulutuksia.  Lähettävät työttömälle työnhakijalle ilmoituksen, että tälläinen koulutus on nyt haettavissa.  Ellei työtön laita hakemusta ko. tarjottuun koulutukseen niin sanktiona on työvoimapoliittinen ilmoitus liitolle, ettei hakijalla ole oikeutta työttömyyspäivärahaan siltä ja siltä väliseltä ajalta.  No, jokainen kunnon työtön laittaa innokkaana hakemuksen vetämään kyseiseen koulutukseen ja salaa toivoo, ettei tulisi valituksi kaiken maailman jonninjoutaviin koulutuksiin.  Hyvällä onnella ei tulekaan valituksi kurssille, jonne on "vapaaehtoisesti" hakenut vaan jää roikkumaan varasijalle.  Kurssit täyttyvät vastahakoisista opiskelijoista, jotka tavalla tai toisella keinottelevat itsensä irti tästä "vapaaehtoisesta" opinahjosta sillä seurauksella, että seuraavalle varalla olevalle tarjotaan ilosanomaa kurssille hyväksymisestä.  Ilosanomaviestin lopussa lukee teksti, että "ellette jostain syystä aio ottaa osaa koulutukseen niin pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittamaan asiasta työnvälitystoimiston ...... virkailijaan.

Näin luututtiin minutkin pois tilastoista.  Otin yhteyttä sinne, tänne ja tonne, yrittäen selittää, että olen menossa koulutukseen, mikä alkaa tammikuussa enkä tarvitse tarjoamaanne koulutusta, missä opiskellaan, miten haetaan opiskelupaikkaa. Tein myös selväksi, että on idioottimaista ja yhteisten varojen haaskausta tarjota viisikymppiselle tällaista koulutusta.  "Mikäli, et ota vastaan tätä hakemaasi ja tarjoamaamme koulutuspaikkaa niin laitamme viestiä työttömyyskorvauksen maksavalle liitollesi, eihän tämä sen kummempaa".  No, ei ole ei sen kummempaa; ensimmäinen koulutusviikkoni on tässä mennyt ihan oikeasti flunssan kourissa ja loppuajalle täytyykin keksiä jotain järeämpää syytä tuleville poissaolopäiville.

Kauan eläköön valtion ja kuntien kompostitoiminta.  Jokainen instanssi tekee itsensä tärkeäksi keksimällä, mitä ihmeellisimpiä asioita pienten ihmisten päiden menoksi ja varmistaakseen oman paikkansa omiin nimiinsä lämpiävässä systeemissään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti