lauantai 3. joulukuuta 2011

KOE-ELÄMÄ

Aina ei mene asiat niinkuin on suunniteltu tai ainakin toivottu ja joskus epäonnistumisien aallon keskellä unohtuu kaikki ne hienot asiat, mitkä ovat onnistuneet jopa ilman suunnitelmia.

Ennakkoluuloistani huolimatta Fatou oli hyvissä ajoin Idols karsintojen jonossa, aivan jonon alkupäässä.  Karsintojen piti alkaa lauantaina 3.12. klo 10.30, mutta minulle tuli puhelu jo ennen klo 10, että missä viivyn kun kysellään jo minun allekirjoittamaa huoltajan lupalappua.

Ensimmäinen ryhmä oli päästetty Unioninkadun Bankin sisätiloihin ennen klo 10 ja minä kiiruhdan loppumatkan taksilla lappuineni.  Meille kaikille oli itsestään selvää, että F pääsee jatkoon, mutta kaikki ei mennyt todellakaan niin kuin oletimme.

Ensimmäinen ryhmä, joka oli ennakkoon ilmottautunut pääsi sisälle ja heidät laitettiin numerojärjestyksessä kymmenen laulajan ryhmiin.  Kaksi kymmenen ryhmän laulajaa marssi kumpikin ryhmä omien alkutuomarien eteen laulamaan valitsemansa kappaleen.  Alkutuomaroinninjälkeen jatkoon päässeet pääsevät jatkamaan tammikuussa 2012 oikeiden idols-tuomareiden eteen laulamistaan.

Olin kameroineni paikalla, valmiina ikuistamaan tyttäreni onnellista ilmettä koelaulun jälkeen, mutta sitäkään ei sitten tarvinnut tehdä.

Sen enempiä syitä ja/tai seurauksia spekuloimatta voi vain todeta, että F ei päässyt alkukarsintoja pidemmälle.  Lauloi kuulemma hyvin, mutta ääni oli liian tavallinen.  F:n ystävät niin musiikin kuin muunkin saralla ja minun ystävät ovat olleet kaikki enemmän kuin ihmeissään kuullessaan tuloksen. Tälleen tämä kuitenkin meni ja tuntuu, että se oli suurempi isku minulle kuin F:lle.


F ei ole missään vaiheessa tahtonut saada idols etuliitettä itseensä, eikä nyt näillä näkymin täydykään sitä saada.  F lupasi Raimolle, että ottaa osaa kilpailuun ja tunnollisena tyttönä menikin paikan päälle, siitä huolimatta toivoimme ja odotimme muunlaista lopputulosta.


Niin tai näin. Pitäisi, vaan kun ei edes vielä viisikymppisenä osaa hyväksyä tosiasioita sellaisena kuin ne ovat.  Jos jonkin asian pitää tapahtua ihmisen elämässä niin sitten se tapahtuu.  Toisinaan elämä tuntuu taistelulta unelmia ja tosiasioita vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti