sunnuntai 18. joulukuuta 2011

VOI SITÄ NÄINKIN JOULUJA TOIVOTELLA

Tämä oli taas niitä viikonloppuja kun sata varmasti olisin juonut pois sen mitä ois jos vaan olisi ollut, mitä juoda pois.  Kiitos Te-keskus ja Itäkeskuksen toimipisteen virkailija/asiakaspalvelija Nina Avomaalle tämän viikonlopun ohjelmasta.

Te-keskuksen salapoliisina työskennelyt Avomaa päätti 14.12. välittömästi käyntini jälkeen kääntää kaikki kivet ja kannot ympäri, löytääkseen edes yhden syyn, millä toivottaa hyvät joulut.

Vielä se ennätän minäkin Nina Avomaalle joulut toivotella ja hiukan isommalla jakelulla.  Olen viettänyt viikonloppuni tiiviisti koneen äärellä rustaillen reklamaatiota edellämainitun henkilön toimista ja siitä tuli seuraavanlainen:



Reklamaatio Te-keskuksen Itäkeskuksen toimipisteen asiakaspalvelussa toimivan virkalija Nina Avomaan negatiivisesta ja epäinhimillisestä asenteesta ja haitanteosta minua kohtaan, mikä vaikuttaa niin psyykkiseen- kuin taloudelliseen tilaanteeseeni ja mikä luonnollisesti vaikuttaa suoranaisesti myös alaikäiseen tyttäreeni.

Olin Itäkeskuksen te-toimistolla 14.12 klo 10.25 Nina Avomaan luona, kuten edellisellä käyntikerrallani oli sovittu viedäkseni päätöksen sekä myönnetystä opiskelupaikasta että oppilaitoksen täyttämän TEM6.21 lomakkeen, mikä lähetettiinkin oppilaitoksesta suoraan Itäkeskuksen te-toimistolle.

Tietokoneelta merkintöjä minusta tutkien Nina Avomaa alkoi kertaamaan taustaani, tekemisiäni ja tekemättä jättämisiäni. Kysyin, että onko tämä tarpeen, sillä minut on jo hyväksytty opiskelemaan Keskuspuiston Ammattioppilaitokseen ja tarkoitukseni oli vain tuoda edellämainitut paperit. Hänen mielestä se oli tarpeellista, jotta hän voi muodostaa käsityksen minusta ja laittaa lausunnon niille, jotka päättävät, että saanko aloittaa minulle myönnetyn koulutuksen työttömyyskorvauksen turvin vai en.

Nina Avomaan asenne asiakaspalvelijana oli koko käyntiajan asenteellinen ja vastahakoinen kaikessa tulevaan koulutukseeni liittyvissä asioissa unohtamatta mainita, että hierojia on paljon työttömänä.  Sanoin hänelle ääneen, että onhan se sitten ihmeellinen asia, että te-keskuskin kouluttaa työvoimapoliittisena koulutuksena hierojia, että miksi sitten näin?   Kysyin Avomaalta, että rangaistaanko täällä oma-aloitteisuudesta vai mistä tässä on oikein kysymys kun hän pyrkii koko ajan vesittämään suunnitelmaani. Avomaa sanoi, ettei nähnyt minua oma-aloitteisena, koska en ollut ottannut yhteyttä koulutus- ja ammattitietopalveluun keskustellakseni vaihtoehdoista tutkinnon suorittamiseksi ja rahoittamiseksi. Hän jätti kuitenkin huomiotta, että koulutus- ja ammattitietopalvelukeskustelu oli käyty ensimmäisellä käynnilläni Itäkeskuksen toimipistessä ja liittyi merkantin koulutuksen päivittämiseen. Lisäksi Nina Avomaa näki vielä tarpeelliseksi muistuttaa minua siitä, että kun olen heidän asiakkaana niin silloin minun täytyy tehdä niinkuin he käskevät. Kerroin myös Nina Avomaalle, että minulla on B-lausunto sairaudesta, jonka perusteella minut on hyväksytty opiskelemaan ko. oppilaitokseen. Hän näki jälleen kerran tarpeelliseksi muistuttaa minua, ettei siitäkään ole tässä tapauksessa mitään hyötyä vaan asia käsitellään aivan kuten muidenkin terveiden asiat.


Olen hakenut useampaan kertaan hierojan koulutkseen siinä onnistumatta, mistä löytynee tietoa myös te-keskuksen tiedostoista ja olin jo luovuttamassa hierojankoulutuksen suhteen kunnes kuitenkin päätin vielä kerran yrittää, onnistuen viimein saamaan opiskelupaikan oppilaitoksessa, missä huomioidaan terveydelliset ongelmat oppimisessa.

Kerroin myös Nina Avomaalle, että keväällä 2011, vielä Vallilassa asuessani sain puhelun Haapaniemen te-keskuksesta, josta minua kehotettiin nimenomaan omatoimisesti hakemaan ammattiin johtavaa koulutuspaikkaa, johon hän totesi, ettei sillä ole mitään merkitystä, mitä minulle on sanottu.

Ei ole kovin rohkaisevaa eikä mieltäylentävää saada te-keskuksen virkailijalta palautetta, ettei minulle todennäköisesti myönnetä lupaa opiskella työttömyyskorvauksella puhumattakaan siitä että noin vastustavan asenteen omaava virkailija on tekemässä minusta lausuntoa tiimille, joka tästä asiasta päätää.

Lisäksi Nina Avomaa esitti väitteen vasten parempaa tietoaan, että omistamani kennelnimi olisi yritystoimintaa.

Aivan ensinnäkin, kennelnimi itsessään ei ole toiminimi vaan nimi, minkä kasvattaja on itse keksinyt ja anonut Suomen Kennelliitolta käyttääkseen sitä mahdollisille tuleville pennuille. Olen kasvattanut kennelnimelläni tasan kaksi pentuetta (yhteensä viisi pentua) vuonna 2010 ja 2011. Kun kasvatustoiminta on harrastustoimintaa, on siitä saatu tulo henkilökohtaista ansiotuloa.

Kasvattaja muuttuu elinkeinoharjoittajaksi vasta siinä vaiheessa, mikäli hänellä on ollut pentue per vuosi viimeisen kolmen vuoden aikana tai kaksi pentuetta samana vuonna. Verovelvollinen kasvattaja on vasta kun pennuista saadut tulot ylittää verovuonna arvonlisäverorajan 8500,-.

Nina Avomaan aktiivisen toiminnan seurauksena minulle tuli postitse selvityspyyntö vuonna 2001 perustetun toiminimi Agendon olemassaolosta (ei toimintaa) sekä selvitys yritystoiminnasta. Selvitys on lähetetty jo te-keskuksen Itäkeskuksen toimipisteeseen.

Herää kysymys Nina Avomaan tarpeellisuudessa Itäkeskuksen te-toimistossa ja mahtaako hänellä olla ylipäätään riittävästi työtehtäviä palkkansa eteen, koska hänellä on aikaa tehdä ja kehittää niitä niin itselleen kuin myös kollegoilleenkin, lisäselvityspyyntöjen merkeissä.

Mikäli te-keskuksen virkailija Nina Avomaalla olisi ollut hitusenkaan hyvää tahtoa ja joulumieltä niin hän olisi salapoliisia leikkiessään voinut samantein selvittää verohallinnosta onko ko. toiminimellä ollut minkäänlaista toimintaa misään vaiheessa. Luonnollisestikin viestiä mahdollisesta yritystoiminnastani meni myös akt:lle, mikä käytännössä tarkoittaa, että rahahanat ovat kiinni asian selvittelyn ajan. Mutta kiusa se on pienikin, jollei pääse nostamaan itseään arvokkaampaan asemaan painamalla asiakkaitaan alas.

Siinä vaiheessa kun virkailijanne oma-aloitteisesti ilman todisteita tai ilman mahdollisia ulkopuolisia ilmiantoja alkaa tonkimaan asiakkaittenne asioita on lähtökohtaisena oletuksena aina, että asiakas valehtelee. Olen mielestäni ollut avoin kertoessani asioistani, mutta mikäli kertomani asiat käännetään minua vastaan niin vast'edes mietin monesti, ennenkuin suuni avaan.

Mahdollisia tulevia väärinkäsityksiä välttääkseni, pyydän ystävällisesti, että kaikki minulle rakkaaseen koiriin liittyvään harrastustoimintaan tehdyt merkinnät rekisteristänne poistetaan, ettei tästä asiasta tarvitse enään koskaan, milloinkaan vääntää kättä eikä sitä käännetä minua vastaan, ainakaan teidän toimistonne taholta.

Luoja minua varjelkoon Nina Avomaan kaltaisten virkailijoiden tekemästä mielivaltaisesti minusta minkäänlaisia lausuntoja mihinkään tiimeihin, joissa asioitani käsitellään.

Kun Te-keskus on mestari siivoamaan työttömyystilastoja ostamalla kalliilla, veronmaksajien rahoilla toteutettuja  koulutuspaketteja ulkopuolisilta koulutuksen tarjoajilta, minne ”vapaaehtoisia” työttömiä sijoitetaan ajoittain työttömyystilastosiivouksen jaloista niin suosittelen lämpimästi, että ostaisitte niitä koulutuspaketteja myös omille työntekijöille, että oppisivat, miten asiakasta kohdataan ja kohdellaan.

Helsingissä19.12.2011






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti