sunnuntai 25. joulukuuta 2011

EN MUUTEN LUOVUTA MIELIVALLAN ALLA

Onneksi Te-keskus järjesti minulle sellaisen joulun, ettei tarvinnut joulua valmistaa lainkaan vaan jäi runsaasti aikaa kirjoittaa heille sekä uutta vastinetta että oikaisupyyntöä heidän tekemäänsä perusteettomaan hylkypäätökseen.  Siis, jotain hyvää kaiken ikävän keskellä :)

Siis seuraavanlainen palautekirje lähti Itäkeskuksen, Te-keskuksen paikallisjohtajalle ja isolla jakelulla jälleen kerran :)

Kiitän pikaisesta ja ystävällisestä vastauksestanne koskien Nina Avomaasta antamaani palautetta.

Muutin Myllypuroon 1.10.2011 ja välittömästi muuttomme jälkeen kävin ensimmäisen kerran Itäkeskuksen TE-toimistolla ilman ajanvarausta yhdessä tyttäreni  kanssa. En muista mieshenkilön nimeä, joka otti minut toimistollanne vastaan, mutta ensimmäisellä käyntikerrallani jokatapauksessa käytiin läpi tilannettani sekä selvitettiin TE-toimiston palvelumahdollisuuksia kohdallani ja sovittiin, että mikäli luovutan enään yrittämästä hakea hierojakoulutukseen niin voisin käydä koulutus- ja ammattitietopalvelussa keskustelemassa mahdollisesti merkantin koulutuksen päivittämisestä tai oppisopimuskoulutuksesta. Minulle myös tuolloin varattiin uusi vastaanottoaika 18.11. mennessä.

18.11. kävin sovitussa tapaamisessa ja kerroin, että olin hakenut vielä kerran tammikuussa 2012 alkavaan hierojakoulutukseen. Myös silloisessa tapaamisessa tilannettani käytiin läpi sekä kartoitettiin mahdollisuuksiani omaehtoisen koulutuksen puolesta. Kerroin toivomuksestani päästä opiskelemaan Keskuspuiston Ammattioppilaitokseen mieluummin kuin että menisin päivittämään 80-luvun alulta olevaa merkantin koulutusta tai johonkin oppisopimuskoulutukseen, mihin ajatukseen en ollut edes lämmennyt. Olin ollut tähän mennessä hakenut jo niin monta kertaa hierojakoulutukseen, että ilmassa oli pelkästään luovuttamisen tunnelmaa kun en ollut monen yrityskerran jälkeenkään onnistunut. Kerroin myös, että Keskuspuiston Ammattioppilaitoksessa annettava opetus vastaa paremmin oppimistarpeisiini kuin normaalivauhtia etenevä opetus. Sovimme seuraavan ajan tammikuulle 13.1, jolloin toisin mahdollisen koulutukseen hyväksymistodistuksen mukanani, mikäli minut olisi hierojakoulutukseen hyväksytty.

Sain vastauksen kouluun hyväksymisestä ja varasin uuden ajan toimistoonne 5.12. klo 9.15. Minulta puuttui tarvitsemanne oppilaitoksen täyttämä TEM6.21 lomake. Työntekijänne uskoi, että ennättäisin saamaan ko. Lomakkeen täytettynä puolessatoista viikossa ja sovimme taas uuden ajan 14.2.

Täytetty TEM6.21 lomake lähetettiin teille suoraan koululta ja minä tulin koulutukseen hyväksymispaperin kanssa sovittuun tapaamiseen 14.2. Käyntini Itäkeskuksen TE-toimistossa oli tällöin kolmas kerta, joten onko se teistä, kuten kirjeessänne mainitsitte TE-toimiston toimintatavan mukaista, että jokaisella kerralla aloitetaan alusta kertaamaan asiakkaan tilannetta ja kartoittamaan palvelumahdollisuuksia kohdallani kuten Nina Avomaa teki?

TE-keskus tarjoaa itse aika-ajoin työttömille työnhakijoille mahdollisuutta työvoimapoliittisena koulutuksena opiskella hierojan tutkintoa työmarkkinatuella, joihin itsekin olen hakeutunut useamman kerran. Teidän tarjoamat koulutukset toteutetaan pääasiassa Hesotessa, mitkä ovat tyssähtänyt minun kohdallani viimeistään aikarajoitteisiin, matemaattisiin soveltuvuustesteihin. Keskuspuiston Ammattioppilaitos on eritavoilla rajoitteisille opiskelijoille, jossa oppilaaksi ottaminen oppilaitokseen tapahtuu sekä lääkärin B-lausunnolla että haastattelulla.

Kuten edellä mainitsin niin mahdollistatte itse työvoimapoliittisina koulutuksina hierojan ammattitutkinnon, joista valmistuvat hierojat EIVÄT TULE TYÖLLISTYMÄÄN AVOIMIIN TYÖMARKKINOIHIN vaan tulevat toimimaan pääasiassa itsenäisinä ammatinharjoittajina lisäksi tiedossani on, että jopa tällä hetkellä opiskelee hierojaksi omaehtoisella koulutuksella useampia opiskelijoita TE-keskuksen myönteisellä päätöksellä. Missä on yhdenvertaisuus ja millä perusteella minun hakemukseni on hylätty, käyttäen mm. seuraavaa tekstiä ”ei olennaisesti paranna asiakkaan mahdollisuutta työllistyä avoimille työmarkkinoille.”? Jokainen vähänkään aikaansa seuraava tietää, ettei viisikymppisellä ole enään paljon asiaa avoimille työmarkkinoille ja, että hierojat työllistyvät itsenäisinä yrittäjinä eivätkä avoimille työmarkkinoille.

Päätöksessä esitettiin myös väite, ettei oppilaitoksesta annetun selvityksen mukaan koulutuksen päätoimisuus täyty. Selvitin tämän asian suoraan koululta Hanna Nummenrannalta, joka oli tästä väitteestä suorastaan pöyristynyt ja sanoi ottavansa sekä TE-keskuksen, Itäkeskuksen toimipisteeseen yhteyttä että laittavansa myös minulle samaisen paperin tulemaan postitse, jonka on teille toimittanut. Hanna Nummenranta painotti, että heidän koulunsa tarjoama opetus on kokopäiväistä, eikä tämä ollut ensimmäinen TEM62.1 lomake, jonka hän on täyttänyt omatoimista opiskelua varten TE-keskukselle. Nummenranta myös mainitsi, ettei hän ole moiseen väitteeseen, mikä minulle tulleessa päätöksessä esiintyi vielä koskaan törmännyt.

Kuin epätoivoiseksi varmistukseksi kielteisen päätöksenne pitävyydestä, haettiin vielä kolmaskin syy, mikä mielestänne löytyi vireilläolevasta epäselvyysdestä mahdollisesta yrittäjyydestä. Mitä tällaisella asialla on tekemistä tämän koulutukseen liittyvän asian kanssa? Ja kuten aiemmassa kirjeessäni ilmoitin niin mikäli Nina Avomaalta olisi löytynyt edes hitusen hyvää tahtoa salapoliisia leikkiessään niin hän olisi todellakin samantein selvittänyt verohallinnolta onko kyseisellä toiminimellä ollut missään vaiheessa toimintaa.

Käsi sydämellä ja aivan rehellisesti, vastaako Te-keskuksen, Itäkeskuksen toimipisteessä, Nina Avomaan esityksestä väärillä perusteilla tehty hylkypäätös opiskeluuni liittyvässä hakemuksessa käsitystänne kirjeessänne mainitsemistanne hienoista tavoitteista; asiakaslähtöisestä, asiantuntevasta ja ystävällisestä asiakaspalvelusta.

Päätöksiä tehdessä noudattamienne Työ- ja elinkeinoministeriön ohjeiden oikeaoppisen seuraamisen, asiakkaan kokonaisvaltaisen tilanteen havainnointi sekä lisäksi järjen- ja sydämenkäyttö ovat sallittuja ja siksi pyydänkin ystävällisesti, että käsittelette toistamiseen ilman sarvia ja hampaita mahdollisuuteni aloittaa opiskelu omaehtoisena koulutuksena liiton maksamalla työttömyyskorvauksella hierojan ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa Keskuspuiston Ammattioppilaitoksessa 9.1.2012 alkaen.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti